Oglašavanje &

Marketing

Što je content marketing, marketing i oglašavanje?

Izrada web stranica i Web Dizajn

About us

Content Marketing ništa novo

Ovo je jedan od najvećih primjera content marketinga svih vremena. Kladim se da kad čujete content marketing ili “marketing sadržaja” razmišljate o blogovima, Twitteru, Facebooku i viralnim YouTube videozapisima. Ali sadržajni marketing djeluje daleko duže od interneta. Zašto? Jer content marketing odnosi se na pripovijedanje, a ljudi su pričali priče onoliko dugo koliko su mogli govoriti. Naša će pažnja uvijek biti usmjerena na one koji pričaju sjajne priče.

Web Dizajn NET

Znanje je važno

Content Marketing

Content Marketing ili Sadržajni marketing strateški je marketinški pristup usmjeren na stvaranje i distribuciju vrijednih, relevantnih i dosljednih sadržaja kako bi privukli i zadržali jasno definiranu publiku – i, u konačnici, pokrenuli profitabilne akcije kupca ili budućeg klijenta.

Ove četri točke su temelj te da bi se uspjelo izraditi strategiju te sami proces potrebno je znanje i sikustvo.

Web Dizajn | Izrada Web Stranica
Proizvod

Prvi od četiri Ps marketinga je proizvod. Proizvod može biti opipljiva roba ili nematerijalna usluga koja zadovoljava potrebe ili želje potrošača. Bez obzira prodajete li palete i proizvode od drva ili pružate luksuzne smještajne jedinice, neophodno je da imate jasan pogled na to koji je vaš proizvod i što ga čini jedinstvenim prije nego što ga možete uspješno plasirati na tržište.

Web Dizajn | Izrada Web Stranica
Cijena

Nakon što se utvrdi konkretno razumijevanje ponude proizvoda, možemo početi donositi neke odluke o cijenama. Određivanje cijena utjecati će na profitnu maržu, ponudu, potražnju i marketinšku strategiju. Slični (u konceptu) proizvodi i marke možda će trebati biti drugačije pozicionirani na osnovi različitih cjenovnih bodova, dok razmatranja elastičnosti cijena mogu utjecati na naša dva sljedeća Ps-a.

Web Dizajn | Izrada Web Stranica
Promocija

Imamo proizvod i cijenu, sad je vrijeme da ga promoviramo. Promocija gleda na brojne načine na koje marketinške agencije šire potrošačke informacije o relevantnim proizvodima i razlikuju određeni proizvod ili uslugu. [Sadrži] elemente kao što su: oglašavanje, odnosi s javnošću, marketing na društvenim mrežama, marketing putem e-pošte, marketing na tražilicama, video marketing i još mnogo toga. Svaka dodirna točka mora biti podržana od dobro postavljenog branda kako bi se uistinu maksimalizirao povrat ulaganja.

Web Dizajn | Izrada Web Stranica
Mjesto

Često ćete čuti trgovce kako govore kako se marketing odnosi na stavljanje pravog proizvoda, u pravoj cijeni, na pravo mjesto, u pravo vrijeme. Tada je najvažnije procijeniti koja su idealna mjesta za pretvaranje potencijalnih klijenata u stvarne klijente. Danas, čak i u situacijama kada se stvarna transakcija ne događa na webu, početno mjesto na kojem su potencijalni klijenti angažirani jest upravo internet.

Kontaktirajte nas 

Imate pitanje, dva ili želite savjet, obratite nam se bez obaveze!